Over de specialiste

Sophia Visser

Care for Women specialiste
0224 – 227793

Praktijkadres

Fitnessclub Schagen
Kaagweg 21, Schagen

Vergoeding & Prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket, dit valt NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw (huis)arts is niet nodig. Een consult kost €89,50 Betaalmogelijkheden: contant of bank.

Afspraak maken

Maak makkelijk en snel jouw afspraak 24 uur per dag via de online webagenda.

Aangesloten bij

Care for Women
CAM Coöperatie 

Introductie

Mijn naam is Sophia Visser, geboren in 1966. Verpleegkundige met hart en ziel, trotse moeder van 2 volwassen zonen. En zoals je aan mijn geboortejaar ziet: ervaringsdeskundige in de overgang.

Mijn hobby’s zijn: zingen in het Toonkunstkoor in Alkmaar, wandelen, fietsen, lezen en de werking van etherische olien (heerlijk, fijn en helend).

Na mijn HBO-V opleiding heb ik in het ziekenhuis gewerkt en in de jeugdgezondheidszorg bij de GGD. De laatste jaren als jeugdverpleegkundige op diverse asielzoekerscentra in Noord-Holland.

In 2010 heb ik de keus voor Care for Women gemaakt omdat ik toe was aan een nieuwe stap in mijn werkcarriere. Hormonen, vrouwengezondheid en gynaecologische problematiek heb ik altijd erg interessant gevonden. Nu kreeg ik de mogelijkheid om een eigen praktijk te starten en ruim de tijd en persoonlijke aandacht te geven aan de vrouw en haar gezondheid.

Ik ben een enthousiaste en gedreven Care for Women specialiste en vind het heerlijk werk om een vrouw weer hormonaal stabiel te krijgen. Ik help je door die hormonale rollercoaster heen!

Het geeft mij veel voldoening als ik een vrouw een stuk op weg kan helpen met een luisterend oor, het geven van adviezen en een stuk begeleiding in haar zoektocht naar “je weer lekker in je vel voelen zitten”. Het is zo jammer dat veel vrouwen lang doorlopen met hormonale klachten. Wij vrouwen zijn kanjers in het doorlopen met klachten en het maar blijven zorgen voor anderen, terwijl we goede en deskundige zorg en aandacht onszelf eigenlijk niet gunnen.

Wanneer je een afspraak inboekt via deze website of telefonisch (0224-227793) dan ontvang je 20% korting op eventueel aan te schaffen supplementen bij het 1ste consult (maximaal 3 producten). Wanneer de afspraak wordt ingeboekt via het hoofdkantoor van Care for Women geldt deze korting niet.

Naast mijn eigen praktijk werk ik 20 uur per week als adviserend verpleegkundige bij Argonaut/MediFirst. Samen met de arts verzorg ik sociaal medische advisering voor vluchtelingen die zo nodig in aanmerking komen voor speciale woonruimte/huisvesting.

Behandeling

Bij mij kun je terecht zonder doorverwijzing van een huisarts, dus doorlopen met klachten is vaak helemaal niet nodig. Door een zorgvuldige intake krijg ik zicht op de aard en oorzaak van je klachten. Tijdens de consulten krijg jij als cliënt inzicht in wat er precies gebeurt in je lichaam en hoe je hiermee om zou kunnen gaan. Als hormonen de regie overnemen, kun je daar als vrouw behoorlijk last van hebben. Samen bekijken we oplossingen die in jouw situatie en levensfase passen. Je krijg adviezen om bewuste keuzes te maken zodat je je eigen welzijn op jouw manier kunt beïnvloeden. Op die manier houd je de regie over je hormonale schommelingen.

“Er is nooit 1 advies, een advies moet bij jou passen, je aanspreken en door jou toe te passen zijn.”

Opleiding en ervaring

Ik heb de HBO-V en de docentenopleiding Gezondheidskunde afgerond. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen betreffende hormonen en orthomoleculaire therapie.

Indicaties

 • (Vervroegde) overgang
 • Menstruatie problemen zoals Premenstureel syndroom
 • Anticonceptie
 • PCOS
 • Endometriose
 • Begeleiding bij (het vermoeden van) schildklierklachten
 • Preventiezorg waaronder healthchecks individueel en voor bedrijven
 • Seksualiteit en libidoverlies
 • Voeding en leefstijl waaronder stressreductie
 • Inzicht in de vele klachten die er kunnen zijn bij disbalans in de zuur-base status en adviezen over verbetering en herstel zuur-base balans. Denk hierbij aan bijvoorbeeld huidklachten, darmklachten en stemmingsklachten
 • Geven van lezingen, workshops en informatiebijeenkomsten over bovengenoemde onderwerpen voor groepen, bedrijven en organisaties

Afspraak maken